HTML

Jó Hírek

Jó hírek innen-onnan:)

hasznos linkek

Friss topikok

Már lámpa is készül üvegbetonból

2007.08.22. 20:46 - Alia

Címkék: üvegbeton

Losonczi Áron találmánya, a fényáteresztő beton az elmúlt évek legjelentősebb magyar sikerei közé tartozik. A 2005-ben red dot design-díjat kapott anyagból immár lámpatest is kapható.  
A fényáteresztő beton, amely a keresztségben a Litracon™ nevet kapta, forradalmasíthatja a betonépítészetet. Az optikai szálakkal átszőtt anyag megfelelő fényviszonyok között áttetsző hatást kelt. Noha jelenleg Losonczi szinte kézműves munkával gyártja saját műhelyében, Csongrádon, már folynak a tárgyalások a nagyüzemi előállításról; sőt, nemrég az egy külföldi építőipari cég már megpróbálta sajátjaként forgalmazni a találmányt.

Képgaléria


A magas gyártási költségek miatt a Litracon™-t egyelőre csak kisebb felületeken alkalmazták, például Komáromban vagy Pécsett, a Cella Septichora építésénél. Mostantól azonban lakberendezési tárgyként is hozzá lehet jutni. A Losonczi Áron és Csontos Aladár tervezte asztali lámpa, a LitraCube™ nyolc üvegbeton-elemből áll össze. A világítótest tíz és fél kilót nyom; bekapcsolva mégis meglepően könnyed hatást keltő, erős hangulati elem.

A kézműves technikával készült, egyedi lámpákat a Litracon™ honlapján lehet megrendelni, 570 euróért.
hg

A bejegyzés trackback címe:

https://johirek.blog.hu/api/trackback/id/tr38146334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.08.22. 20:59:42

Üvegszálat keverni a betonba, mitől is találmány?



süti beállítások módosítása