readbud - get paid to read and rate articles

HTML

Jó Hírek

Jó hírek innen-onnan:)

hasznos linkek

Friss topikok

Magyar busszal mehetünk munkába

2011.01.26. 10:40 - Alia

Címkék: magyar busz

 

A Kapos Volán Zrt. a NABI-tól vásárol autóbuszt, az erről szóló szerződést hétfőn írták alá Kaposváron.

Az új Sirius autóbusz a NABI budapesti és kaposvári üzemében készül, és a tervek szerint az ősszel már forgalomba áll a somogyi megyeszékhelyen és környékén - tudatta a közlekedési társaság az MTI-vel hétfőn. A Sirius autóbuszcsalád első járművét a Kaposvári Tömegközlekedési Zrt. vásárolta meg, és az elmúlt hónapok során több  városban is próbaüzemben vett részt sikerrel. A járművet mintegy 100 millió forintos befektetéssel, 8 hónap alatt fejlesztették ki.

A Sirius típuscsalád második, a Kapos Volán Zrt. számára készülő darabjának fejlesztése és gyártása mintegy 5 hónapot vesz igénybe. Az új prototípus 46 millió forintba kerül, s korszerű technikai megoldásokat alkalmaz. A Kapos Volán Zrt. jelenleg is üzemeltet 21 NABI 700 SE típusú NABI buszt, amelynek első vásárlója volt, a jármű sikert aratott más busztársaságoknál is - olvasható a közleményben.

A kaposvári üzem alapkövét zöldmezős beruházásként 2000-ben tették le, 2002-ben indult meg a különleges, a teljesen kompozit vázszerkezetű autóbuszok gyártása. Eddig közel 5 milliárd forintot fordítottak a kaposvári üzem megépítésére és a fejlesztésekre, amelynek eredményeképpen eddig több mint 500 kompozit autóbusz-karosszériát gyártottak és szállítottak.

 

Forrás mfor

A bejegyzés trackback címe:

https://johirek.blog.hu/api/trackback/id/tr432614480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása