readbud - get paid to read and rate articles

HTML

Jó Hírek

Jó hírek innen-onnan:)

hasznos linkek

Friss topikok

Legobb rendezői díj

2008.03.26. 00:25 - Alia

Címkék: legjobb rendezőnk

 

Kamondi Zoltán a legjobb rendező díját nyerte el Kaliforniában

Kamondi Zoltán a legjobb rendező díját nyerte el Dolina című filmjéért a tiburoni filmfesztiválon, Kaliforniában - közölte a Magyar Filmunió kedden. A kaliforniai Tiburonban március 13-21. között 90 ország részvételével rendezték meg a nemzetközi filmszemlét, amelyen több mint 200 filmet mutattak be, köztük Kamondi Zoltán Dolina című munkáját - idézte fel Papp Csaba Zoltán, a Magyar Filmunió munkatársa. Kitért arra, hogy Kamondi Zoltán filmjének fényképezésért Medvigy Gábor a legjobb operatőrnek járó díjat vehette át március elején a portugáliai Fantasporto nemzetközi filmfesztiválon, a macedón Bitolában, a 2007-es Manaki Borthers filmfesztiválon pedig elismerő oklevelet kapott.

 
Papp Csaba Zoltán közölte azt is, hogy a Dolina, amelynek alkotói csapata a 38. Magyar Filmszemlén a legjobb látvány díját nyerte el, hamarosan a németországi, wiesbadeni goEast! filmfesztiválon versenyez, azt követően pedig a New York állambeli Syracuse-ban, a május elején megrendezendő nemzetközi seregszemlén lesz látható.

 

A film Bodor Ádám Az érsek látogatása című műve nyomán készült. A történet helyszíne egy eldugott városka, Bogdanski Dolina, ahová magas rangú vendéget várnak, ám helyette Gabriel Ventuza érkezik, hogy bátyja utasítására kihantoltassa és hazaszállítsa édesapjuk földi maradványait. A Dolina főbb szerepeit Adriano Giannini, Molnár Piroska, Stefania Rivi, Derzsi János, Ioana Abur, Vajda Milán, Bán János, Trill Zsolt, Törőcsik Mari, Coca Bloos, Kocsó Gábor, Molnár Erika alakítja.

 (MTI)

A bejegyzés trackback címe:

https://johirek.blog.hu/api/trackback/id/tr45396841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása