HTML

Jó Hírek

Jó hírek innen-onnan:)

hasznos linkek

Friss topikok

Három amerikai kapta a 2007-es közgazdasági Nobel-díjat

2007.10.15. 22:06 - Alia

Címkék: nobeldíjak

Az amerikai Leonid Hurwicz, Eric Maskin és Roger Myerson kapta az idei közgazdasági Nobel-díjat - jelentette be hétfőn Stockholmban a Svéd Királyi Tudományos Akadémia. A díj azt a munkájukat ismeri el, amellyel - az indoklás szerint - "lefektették a mechanizmustervezés elméletének alapjait". A három kutató azt vizsgálta, miként lehet optimális mechanizmust találni bizonyos célok, például a társadalmi jólét vagy magánprofit elérésére. A mechanizmustervezés elmélete segít különbséget tenni a piacok működése számára kedvező és kedvezőtlen helyzetek között - fogalmazott az akadémia indoklásában.
 
Tavaly az amerikai Edmund S. Phelpsnek ítélték a közgazdasági Nobel-díjat makroökonómiai elemzései elismeréseként. A közgazdasági Nobel-díjat a svéd központi bank alapította 1968-ban, fennállásának 300. évfordulója alkalmából.

 

 

(MTI)

A bejegyzés trackback címe:

https://johirek.blog.hu/api/trackback/id/tr25197493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása